De meest voorkomende voetproblemen...

Slechts een kwart van alle Nederlanders laat geregeld zijn/ haar voeten verzorgen, terwijl we dit deel van ons lichaam toch erg vaak en zwaar belasten! Daardoor ontstaan vaak allerlei ongemakken. 

Door het regelmatig verwijderen van eelt, likdoorns, het op de juiste wijze knippen en frezen van nagels, het oplossen van nagel-problemen, het geven van adviezen, het voorzien van mogelijke klachten zijn problemen vaak te voorkomen. En na afloop van de behandeling is een heerlijke voetmassage natuurlijk altijd een verwennerij.

 

Overzicht van de meest voorkomende voetproblemen met een beknopte uitleg. Controleer zelf eens of uw voeten wel in goede conditie zijn, of dat u misschien ook last heeft van een van de onderstaande, veel voorkomende klachten:  

• Eelt • Likdoorn • Schimmelnagel • Voetschimmel • Ingroeiende nagel • Zweetvoeten • Kloven • Blaren • Vermoeide voeten • Wintervoeten • Blauwe nagels.  

Met een goede regelmatige verzorging van uw voeten zijn deze problemen te voorkomen. Ik kan u daarbij helpen.(Onderstaande teksten zijn ontleend aan onze branche-organisatie Provoet en geven een beknopte weergave van de meest voorkomende voetklachten. Klikt u onderstaand op 'Lees verder >' dan wordt u doorverwezen naar de site van Provoet voor meer specifieke informatie over de klacht en eventuele tips.


Blaren

Een veel voorkomend probleem bij sporters zijn blaren. Tegen druk en wrijving verdedigt de voethuid zich door eelt-vorming. Hevige wrijving geeft echter een soort noodmaatregel door blaarvorming. Een blaar is een beschermend vochtkussen met een blaas tussen de onderste en bovenste huidlaag.   Lees verder >

Eeltvorming

Eelt is een natuurlijke beschermlaag en ontstaat door een natuurlijke reactie van de huid op extra druk. Overmatig eelt aan de voeten geeft echter vaak aanleiding tot vervelende klachten. Bij veel mensen wordt de beschermlaag, bijvoorbeeld op de bal van de voet en onder de hiel (de plaatsen waarop wij staan, de 'drukpunten’) te dik waardoor pijn ontstaat bij het lopen.  
Lees verder >

Huidschimmel

Huidschimmel wordt ook wel 'zwemmers-eczeem' genoemd. Veel mensen hebben last van deze (jeukende) huidaandoening. Voorkom dat u besmet raakt! Bezoek regel-matig een pedicure, deze kan in een vroeg stadium schimmel herkennen. Zo kan een eenvoudige behandeling afdoende zijn.

Lees verder >


Ingroeiende teennagels

Ingroeiende teennagels (vaak aan de grote teennagel) zijn een pijnlijke aandoening die zo snel mogelijk moet worden verholpen. Wij geven u tips om te voorkomen dat uw nagels gaan ingroeien, en laten zien wat de pedicure voor u kan betekenen om snel van de pijn te worden verlost.

Lees verder >

Kloven

Kloven zijn plekken waar de huid ingescheurd is. Deze inscheuringen van enkele millimeters tot een centimeter lang zijn aan de oppervlakte breder dan in de diepte. De oorzaak is vaak een droge of juist verweekte huid.

Lees verder >

Schimmelnagels

Een ontsierende aandoening, soms pijnlijk. Maar ach, eigenlijk valt er best mee te leven. Zo denken de meeste mensen. Schimmels zijn de aanstichters van deze zogenaamde ‘kalknagels.’ Gelukkig zijn schimmelnagels tegenwoordig prima te behandelen.  Lees verder >


Voetwratten

Een gewone voetwrat is een virusinfectie en lijkt vaak op een likdoorn. Voetwratten worden - net als wratten op andere plaatsen van het lichaam - veroorzaakt door een virusaandoening. Op de voetzool zijn wratten door het lichaamsgewicht plat.

Lees verder >

Likdoorns

Een likdoorn, ook wel eksteroog genoemd, is een sterke eeltvorming op een klein gebied van de huid. Een likdoorn groeit van buiten naar binnen. Dat wil zeggen dat het gevormde eelt door de druk van de schoen op een kleine ruimte naar binnen wordt gedrukt in een kegelvorm. Door de kegelvorm, met de punt naar binnen, doet de likdoorn pijn als men er op drukt. 

Lees verder >